Tegra 4 çipsetli NVIDIA Tegra Tab görüntülendi

Tegra 4 çipsetli NVIDIA Tegra Tab görüntülendi


Yeni nesil yongada sistemini piyasaya sürmekte bir hayli geç kalan NVIDIA, mobil cihaz üreticilerini Tegra 4'e çekebilmek için birkaç hafta önce satışa sunduğu kendi markasını taşıyan SHIELD adlı taşınabilir oyun konsolunu referans olarak kullanmaya karar vermişti. Kaliforniya merkezli yarı iletken uzmanı, geçtiğimiz nisan ayında ABD'nin patent ve marka ofisine yaptığı "Tegra Tab" isim hakkı başvurusu sonrası kendi markasını yeni pazarlarda kullanmaya devam edeceği yönünde iddialarla gündeme gelmişti.

Son dönemde NVIDIA ile ilgili bazı açıklamalarda bulunarak özel bir stylus ve sanal kalem fonksiyonlarıyla donatılan Tegra 4'lü bir tablet ürettiklerini duyuran Shenzhen Homecare Technology, NVIDIA'nın kendi tabletini geliştirdiğini resmen doğrulamıştı. Çinli firmaya ait fabrikalarda seri üretimi devam eden bu tablet bilgisayarın ilk görüntüleri internete sızdı. Polikarbonat ve ABS karışımı bir materyalle imal edilmiş arka bölümündeki Tegra Tab markasıyla dikkat çeken cihaz, 1.8 GHz hızında 4+1 çekirdekli ARM Cortex-A15 işlemci ve 72 çekirdekli GeForce ULP grafik birimine sahip Tegra 4 çipinden gücünü alıyor.

5 MP arka kamera, microUSB, microHDMI, SIM kart yuvası, 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve 3.5mm ses çıkışını beraberinde getirecek Tegra Tab'ın ekran çözünürlüğü henüz gün yüzüne çıkmış değil. Kullanıcının cihazı kolayca kavrayabilmesi için dizayn edilen arka yüzeyi ve bazı giriş-çıkış yuvaları detaylanan aygıtın Android işletim sistemini beraberinde getirmesi ve yakında resmiyet kazanması bekleniyor.

Tegra Tab'dan sonraki tablet yol haritasında 2014'ün ilk çeyreğinde tanıtılacak Tegra 5'li üst düzey bir aygıt bulunan GPU'nun mucidi, önümüzdeki yıl mobil Kepler grafik işlemcisi ile mobil endüstriyi kişisel bilgisayar seviyesinde bir grafik performansıyla tanıştıracak. Logan kod adlı Tegra 5'e sahip bu cihazın aksine Tegra Tab, Tegra 3'lü Nexus 7'nin halefi olarak görülüyor. Bütçe dostu segmentine uygun özellikler ve fiyat etiketiyle gelecek cihazın fiyat/peformans oranı sayesinde Tegra 4 satışlarını olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

Yazar:Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 9.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler