Apple'nin 'uygun fiyatlı' telefonu iPhone XR detaylandı

Apple'nin 'uygun fiyatlı' telefonu iPhone XR detaylandı

iPhone Xs serisinin tanıtıldığı büyük Apple etkinliğinde sızıntılar sayesinde öngörüldüğü üzere üçüncü bir akıllı telefon tanıtımı daha gerçekleşti. iPhone 8'in yerini alacak çentikli model, iPhone XR resmiyet kazandı. Xs serisiyle büyük ölçüde aynı özelliklere sahip cihaz, nispeten uygun fiyatıyla daha geniş tüketici kitlelerine hitap edecek. Bu sayede fiyatlandırma sistemindeki değişiklikle yeni bir dönemin kapılarını aralayan Apple, hitap ettiği mevcut müşteri topluluğuna can simidi uzatmış olacak.

iPhone 8 Plus'tan daha kısa bir kasaya 6,1 inç büyüklüğünde 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip çentikli bir IPS LCD ekran sığdıran Apple, XR'yi de Xs'lerde olduğu gibi 7 nm'lik A12 Bionic çipseti ve aynı 12 MP'lik ana kamera ile 7 MP özçekim modülüyle donatmış. Arkada tek bir kamera sensörü bulunan iPhone XR, 2018 model iPhone ailesinin diğer ikisi üyesine uyum sağlayarak parmak izi okuyucu yerine Face ID yüz tanıma sistemine geçiş yapıyor. iPhone 8 Plus'tan 1,5 saat daha uzun kullanım süresi sunacak olan cihazda 3D Touch sensörü yerine fiziksel geri bildirim sistemi bulunacak.

IP67 su ve toz geçirmezlik sertifikası bulunan iPhone SE ve iPhone 8'in halefi, kırmızı, sarı, mercan rengi, mavi, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip. Apple, "uygun fiyatlı" iPhone'nin 50'den fazla ülkedeki satışına 26 Ekim'de başlayacak. 64, 128 ve 256 GB hafıza sürümleri bulunan iPhone XR'nin başlangıç fiyatı ise; 749 dolar.



Eklenme tarihi: 12.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler