Huawei Mate 20 Pro'nun basın görseli internete sızdı

Huawei Mate 20 Pro'nun basın görseli internete sızdı

Akıllı telefon piyasasında kendi çipsetini geliştirme meziyetine sahip birkaç firmadan biri olan Huawei, önümüzdeki ay dünyanın ilk 7 nm'lik yongada sistem çözümünden gücünü alan Mate 20 serisi telefonlarını tanıtacak. İnternete sızan basın görseli sayesinde dış aksamı da detaylanan serinin üst seviye üyesi Mate 20 Pro, mobil pazarın en iyisi olmak için geliyor.

7 nm'lik sekiz çekirdekli Kirin 980 çipinden gücünü alacak olan Mate 20 Pro, Huawei'nin iddiasına göre iPhone XS Max'tan daha yüksek performans sergileyebilecek. LTE Cat.21 desteği sayesinde 1,4 Gbps mobil indirme ve 200 Mbps yükleme hızlarına ulaşabileceği belirtilen amiral gemi telefonu, ön tarafta çentikli bir ekranla bilindik bir tasarıma sahip olacak. Ancak arka tarafta üç sensörlü ana kamera modülüyle tüketicileri alışılmışın dışında bir görüntü bekliyor. Leica mercekli kameranın çekim performansı, Kirin 980 ile birlikte Mate 20'lerin en çok öne çıkan özellikleri arasında yer alacak.

Mate 20 serisinin tanıtımı için 16 Ekim'de Londra'da basın etkinliği organize edecek olan Huawei, ekim ayı içerisinde önce Çin ve bazı Avrupa ülkelerinde üst düzey akıllı telefonların satışını başlatacak. 7 nm çipsetli ilk Android telefonun kasım-aralık döneminde Türkiye ve diğer bölgelere ulaşması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 25.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler