Apple iOS 7 hakkında her şey

Apple iOS 7 hakkında her şey

Aylardır teknoloji dünyası bu günü beklerken, birçok iPhone kullanıcısı da yeni işletim sistemlerinin nasıl olacağını büyük bir heyecanla bekliyordu. WWDC ile birçok yeni ürününün ilk tanıtımlarını yapan Apple’ın assolisti ise beklendiği gibi iOS 7 oluyor.


Uzun zamandır ortaya çıkan tahminlerde iOS 7’nin köklü bir değişikliğe gideceği dile getiriliyordu. Bu akşam karşımıza çıkan yeni iOS da eskiler için adeta bambaşka bir deneyim sunuyor. Renkli görüntüsü, daha kullanıcı dostu araçlar, önemli ayarlara ulaşabildiğiniz yeni bildirim ekranı gibi birçok önemli yenili iOS 7 ile birlikte Apple kullanıcılarının hayatlarına girecek.

En köklü değişiklik tüm simgeleri, renkleri bambaşka olan temada. JonathanIve’ın ekibin başına getirilmesiyle tasarımı baştan aşağıya yenilenen iOS 7’de simgeler daha keskin ve renkli olarak karşımıza çıkıyor. Geçişlerin, animasyonların daha yumuşak daha göze hoş gelmesini sağlayana bir arayüz olsa da bu arayüzün kullanıcılar tarafında tartışmalara da neden olduğu bir gerçek.


iOS 7’de önemli sayılan bir değişiklik de kontrol merkezi ve bildirim ekranında. Özellikle kontrol merkezinde yapılan değişiklik sayesinde kullanıcılar artık çok daha basit bir şekilde Wifi, 3G ayarlarını açıp kapatabilecek, medyalarını kontrol edebilecek ve parlaklığı ayarlayabilecekler. Yine kontrol ekranında AirPlay’e ve uygulamalara direk ulaşılabiliyor.

iOS 7’deki önemli değişiklerin bir diğeri de fotoğraf albümlerinde yapılıyor. Moments adındaki sistem sayesinde fotoğraflar çok daha düzgün bir şekilde görüntülenirken, iOS 7 ile birlikte artık Apple kullanıcıları herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan fotoğrafları çeşitli efektlerle filtreleyebilecekler. Ayrıca iPhone 5 ve iPad 4 gibi yeni Apple cihazlarında kamera için bazı yenilikler olacağı belirtiliyor.


iOS 7 ile birlikte Siri de kendini geliştirirken artık İngilizce ile beraber Fransızca ve Almanya desteği de sunacak. Ayrıca kadın ve erkek sesi olarak iki farklı sese sahip olacak Siri robot tonundaki sesinden de kurtuluyor. iOS 7 sesli asistanının yanı sıra, Honda, Mercedes, Nissan, Chevy, Kia, Hyundai gibi birçok anlaşmalı otomobil firmasıyla ortak çalışarak iOS’u direk entegre bir şekilde kullanılmasını sağlayacak.

iOS 7’de Apple kullanıcılarının hayatına girecek bir diğer yenilik de iTunes Radio uygulaması. Kullanıcılarının kendi radyolarını oluşturabilecekleri, Apple TV ve Mac ile entegre çalışan bu yeni hizmet kullanıcılara aynı zamanda ücretsiz olarak sunulacak.

Herkesin merak ettiği soru iOS 7’nin ne zaman ve hangi telefonlara ulaşacağı sorusu ise yine konferans sonunda cevaplandı. iO7 iPhone 4 ve daha sonrası, iPad, iPad mini ve iPod Touch 5’ten sonraki cihazların hepsine yüklenebilecek. Geliştiriciler için yayınlanan sürüm ise indirilebilir halde.



Eklenme tarihi: 11.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler