Android 4.4 KitKat resmen açıklandı

Android 4.4 KitKat resmen açıklandı


Uzak doğulu iş ortaklarını kapsayan bir Asya turundan dönen Google'nin üst düzey yöneticisi Sundar Pichai, Google+ hesabından paylaştığı mesajında, üreticilerin yeni nesil cihazlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Aynı zamanda açık kaynak kodlu ekosisteminin gelişimine dair yeni detaylar yayımlayan Android ve Chrome takımlarının lideri, aktive edilen mobil aygıt sayısının 1 milyara ulaştığını ve yeni Android sürümünün ilk detaylarını resmen ilan etti.

Şubattaki Mobil Dünya Konferansı 2013'te dünyaca ünlü gıda üreticisi Nestle'nin yetkilileriyle gizli bir görüşme gerçekleştiren Google, sonraki Android sürümünün KitKat kod adıyla dağıtılacağını duyurdu. Android 4.4 KitKat'ın sürüm numarası ve takma adı haricinde diğer detayları henüz gün yüzüne çıkmış değil. Çok yakında 19. uygulama programlama arayüzüyle birlikte tanıtılacağı tahmin edilen KitKat sürümü, Nestle'nin Android logosundan esinlenerek oluşturduğu özel üretim çikolatalarla dünya genelinde pazarlanacak.

Tarafların bu anlaşma kapsamında birbirlerine herhangi bir marka kullanım ücreti ödemediklerini rapor eden BBC News, irtibata geçtiği Android takımının küresel ortaklıklardan sorumlu yöneticisinden KitKat isminde nasıl karar kıldıkları hususunda bilgi almaya çalışmış. Şirket içerisinde dahi sonraki yazılım güncellemesini Key Lime Pie veya K yükseltmesi olarak isimlendirdiklerini dile getiren John Lagernig, Google'nin Mountain View'deki ana binası önündeki bahçeye yerleştirilen yeni Android maskotuna kadar Google çalışanlarının büyük çoğunluğunun Nestle anlaşmasından haberdar olmadıklarını belirtti. KitKat tercihini ve bu tercihi saklı tutma nedenlerinin ise, neredeyse her türlü ürünün resmiyet kazandan sızdırıldığı günümüz teknoloji dünyasını şaşırtmak ve Android platformunun ismini küresel bir markayla birlikte dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti.

Üretimi 50 milyonla sınırlı olacak Android 4.4'e özel KitKat, Almanya, ABD, İngiltere ve Dubai dahil toplam 19 ülkedeki tüketicilerin beğenisine sunulacak. Google ve Android servisleriyle ilgili çok sayıda hediye de dağıtacağını müjdeleyen Nestle, 6 Eylül 2013 - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında bu sınırlı sayıdaki çikülataları satın alan şanslı müşterilerini ödüllendirecek.

Android 4.4 işletim sistemi versiyonunun ise, ilerleyen haftalarda detaylandırılması bekleniyor. Sürüm hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 3.09.2013
Kaynak: http://www.android.com/kitkat/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler